Om Oss

Sorgstøttealliansen er et nettverk for ulike aktører som møter etterlatte. Vi  møtes til felles fagdager 3-4 ganger i året. På disse fagdagene presenterer de ulike deltakerne sitt arbeid i tillegg til faglige innlegg og samtaler om sorgstøttearbeid i Norge.  Vi samarbeider også om å arrangere felles fagdager, webinarer og konferanser,   

Styret

Fra venstre: Trine Giving Kalstad, Victoria Møgster Halvorsen, Knut Andersen, Anne Ingeborg Giertisen, Ole Hafell
Styret i perioden 2023-2025 Fra venstre: Trine Giving Kalstad- nestleder, Veronica Møgster Halvorsen-styremedlem, Knut Andersen-leder, Anne Ingeborg Giertsen -styremedlem, Ole Amund Hafell -sekretær

Konto og orgainsasjonsnummer

Organisasjonsnummer: 933343324 Kontonummer: 1271 36 70642

Styret i Sorgstøttealliansen velges hvert 2. år på årsmøtet. Dette styret fungerer som en arbeidsgruppe som møtes omkring 1 gang i måneden. Styret sine oppgaver er nedfelt i vedtektene og hovedoppgavene er å forberede og lede medlemsmøtene, samt å videreutvikle samarbeidet mellom ulike aktører i sorgstøttefeltet i Norge. 

Deltakerne i sorgstøttealliansen møtes 3-4 ganger i året . Møtene varer vanligvis omkring en halv dag. To delegater fra hver deltakerorganisasjon kan delta og medlemskap i Sorgstøttealliansen er frivillig. For å bli medlem kan du kontakte oss på mail.   

Circle of sneakers on cobblestone pavement representing diversity and urban fashion.

Vår forståelse av sorg - sorgstøttepyramiden

Sorg etter tap er en universell menneskelig opplevelse og det finnes ulike tilnærminger til sorgstøtte og omsorg ved tap. Det er stadig et behov for oppdatert, tilgjengelig og pålitelig informasjon om de nyeste utviklingene innen sorgforskning og klinisk praksis.

Sorgstøttealliansen ønsker å gi tidsriktig og velfundert informasjon og veiledning til fagfolk som arbeider innen feltet sorg og tap i Europa.

Som et resultat av dette bygger vår sorgstøtteforståelse på en pyramidemodell for sorg- og tapsstøtte.

Modellen er benyttet internasjonalt og utviklet med bakgrunn i en folkehelsemodell for sorg som er illustrert som en pyramide. Modellen tar utgangspunkt i at sorg som en naturlig livshendelse. Sosiale endringer gjør at vi i økende grad har blitt fjernet fra møter med døden, både som samfunn og enkeltpersoner.

Derfor der det viktig at våre lokalsamfunn og formelle sosiale strukturer stadig får mulighet til å bedre forstå sorg for å gi bedre støtte til etterlatte (Nivå 0). Dette er grunnlaget for folkehelsemodellen.

Modellen beskriver videre hvordan støtte fra familie, sosiale og omsorgsnettverk er sentralt som det første nivået av sorgstøtte (Nivå 1).

Et spekter av identifiserbare risikofaktorer viser at noen sørgende vil dra nytte av mer organisert støtte, for eksempel, likepersonsarbeid, ulike former for sorggrupper og psykoedukasjon i sine lokalsamfunn (Nivå 2).

For en mindre andel av sørgende med ytterligere stressfaktorer og forstyrrelser i sorgen vil kreve spesialiserte terapeutiske intervensjoner (Nivå 3).

Sammen blir vi bedre

Sorgstøttealliansen arrangerer ulike fellesarrangement som webinarer, undervisning og konferanser. For mer informasjon